... jen na okraj, ta převodovka nebyla v kompletu s motorem, dal se tam připasovat jakýkoliv 500-600. Bohužel jsem neměřil a jen přidělal motor na dva šroubky, dovnitř pak už není vidět, tak jsem nevěděl, kam pastorek zabíhá na oběžní kolo. Muj omyl. Tak ten pastorek jsem neposouval, ale proměřil jsem místo v převodovce. Ta hřídel s velkým kolem se může pohybovat uvnitř
tak +- 5mm podélně. Takže jsem dal tři podložky na hřídel pod to kolo, tím jsem povysunul hřídel i s kolem blíže k motoru, takže by teoreticky mohl celý pastorek zabírat na celou šířku zubů. Sesadil jsem to, nic nedrhne, takže se to točí v pohodě.
... ale...pořád se ozývá občas takové jako praskání, jako by tam někde lítala nějaká špona či co, ale to je nemožné. Tak jsem to nechal "zabíhat" asi na čtvrt plynu a zdá se, že se to zlepšuje. No víc s tím stejně už nehodlám dělat. Ona ta celá převodovka je asi trochu nevhodná na takovýhle výkon. Přece jen je to plastové, když zatlačím na ten motor, tak se celá má snahu jako trochu kroutit.
Dál s tím ani nemužu víc dělat, protože jak jsi viděl, ta převodovka je nalisovaná na pouzdru hřídele a to je dost fest zalepeno do trupu. Jedině pokud by se časem nedalo nic jiného dělat, tak to celé vyndat, vč. těch pouzder, dát tam jiné, robustnější, a mám tu dvě sedmistovky neodym s planetovou převodovkou 2,7 : 1 a to by asi byl hukot... ale k tomu asi nedojde. Ještě to poladim na tom druhém motoru - stejným způsobem, a pak se uvidí. Ale zkusit to pujdu někdy spíš na ten Košík, tady to byla skoro pohroma...