"Kulomet, nebo pumpa na fekálie?"
Tak se mi opět výborně nedaří dodržovat řád a posloupnost stavby a tak si sem - tam odskočím k nějakému detailu, aby mi z těch nesedících nástaveb nepraskla cévka. Na druhou stranu, ono to s těmi detaily není o moc lepší, však posuďte sami. #-o
Světlík:
Zatímco u tvaru je jasné, že ho v Revellu absolutně netrefili o počtu "oken" se s takovou jistotou mluvit nedá. Ve stavebnici jsou na každé straně 4 okna, jak je tomu třeba na poslední dochované korvetě "Sackville", nicméně na většině fór, kde Snowberry stavěli počet měnili na 5. K tomu se přikláním i já, neb na té nejkvalitnější fotce kterou používám, pokračuje světlík ještě dál pod "palpost" kanónu Mark VIII, díky čemuž předpokládám, že tam je i ono 5. okno. (chybí dodělat zábradlí kolem světlíku a křídlové matky na zavírání)
HMCS Snowberry 1943:

Světlík - před a po:

Kanon Mk IX 4 inch naval gun:
Poměrně výrazným detailem je kanon na přídi. Ten je asi jedním z lepších detailů stavebnice, nicméně i tak zcela nepoužitelný. Co se určitě hodit bude, je ale hlaveň z verze stavebnice Platinum Edition. (chybí dodělat kryty průzorů a kryt otvoru pro náboje)
Kanon Mk IX 4 inch naval gun na neznámé korvetě:

Kanon Mk IX 4 inch naval gun na korvetě HMS Dianthus:

Kanon Mk IX 4 inch naval gun - před a po:

Kulomet Oerlikon 20 mm:
A máme tu tradiční, stavebnici vystihující kulomety, které podle pana modeláře Standy Jíši připomínají spíš pumpy na fekálie. Bohužel se nedá než souhlasit a tak přišla opět řada na Anycubic, plastové destičky a drátky. :bad: (chybí dodělat vak na nábojnice a pásek u madel)
Kulomet Oerlikon 20 mm:

Kulomet Oerlikon 20 mm - před a po:

Zároveň bych se tu rád zeptal, zda se někomu doma neválí cca 5 ks leptaných zaměřovačů o průměru zhruba 4 mm. Děkuji! :?:
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)