Re: ELCO 80 od ITALERI 1/35 na RC
Ahoj - já tam mám 2x Graupner speed 400 4,8V na krajích, prostřední motor jsem nakonec vyndal (tam jsem měl nějakou 280), šrouby jsou průměr 25mm .. a jezdím na dvojčlánek Li-Fe 2300.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
![]() |
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj - já tam mám 2x Graupner speed 400 4,8V na krajích, prostřední motor jsem nakonec vyndal (tam jsem měl nějakou 280), šrouby jsou průměr 25mm .. a jezdím na dvojčlánek Li-Fe 2300.
A jak jezdi jde do skluzu na vodě.A ještě jaky byl důvod vyndání prostředního motoru.Předem díky za info.Pepa
motor jsem vyndal protože jich tam bylo moc
Když se vezme za plyn, tak to jede hezky .. Já s tím ale jezdil NS trojúhelník, a tam jsem se to honit bál, abych neminul branky :D Dokonce to hezky i couvá !
super fotky model je parádní díky za inspiraci.Pepa
tak jsem prohrabal šuple a našel 3 280motory hřídele budou mp jet ale jaké dát šrouby v originále jsou 3 levé ale neni lepši dát třeba jeden nebo dva pravé předem diky za info Pepa
Obyčejně jsou krajní šrouby protiběžné a prostřední je kterýkoliv (levotočivý nebo pravotočivý). Na mé jachtě mám při pohledu na záď lodě vlevo - levotočivý, vpravo - pravotočivý, střední šroub také pravotočivý. Loď drží krásně přímý směr! Přeji pohodovou stavbu!
Díky tak nějak sem si to myslel že to udělám.Pepa
Zkušení modeláři mi tvrdili, že na modelu je lepší, když se při pohledu zezadu točí levá vrtule ve směru hodin a pravá proti směru hodin .. U opravdových lodí to prý bývá obráceně .. Platí pro všechny lodě obecně ..
to chce vyzkoušet. Co je dobře závisí na mnoha faktorech. V nějakém časáku jsem četl popis stavby ponorky a autor tam psal, že po prohození šroubů začla jezdit podstatně lépe. Takže nějaký vliv to mít bude.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.