Téma: Ruská záchranná loď „ Nikolay Chiker "
http://baxi68.rajce.idnes.cz/Nikolay_Chiker
Z dlouhé chvíle asi za devět měsíců jsem postavil tento model, hned po tom, co jsem utekl od stavby Soldeka.Občas se stane, že se mi po čase přestane líbit, ale nedodělaných modelů moc nemám, prostě to prodám. Soldek jde do dobrých rukou a brzy o něm uslyšíme.Takže celý trup je laminátový sejmutý z kopyta postaveného klasickým plaňkováním. Nástavby, paluby a většina detailů je vyfrézována na CNC frézce krom záchraných člunů na boku, na ty jsem vyrobil formu a čluny odlil z pryskyřice. Model je stříkaný dvousložkovou akrylátovou barvou pistolkou dovezenou z Polska za 250,-. U nás na trzích jsem viděl cenu podstatně vyšší asi za 750,- asi to mají dál na hranice. Vlajku Ruska, vlajku „ Na palubě potapěč " a vlajku výzkumné lodi mi nechal vytisknout můj dlouholetý přítel a vynikající modelář historických modelů dle vlastní předlohy pan Pavel Hubka. Myslel jsem, že to do první jarní soutěže v Bělči tento víkend stihnu dodělat celé, leč člověk míní . No znáte to. Něco do toho vlítne, třeba když se doma musí malovat, natírat okapy a různé zbytečnosti, kterých jsou schopny ty druhé polovičky vymyslet. Zbývá dodělat pár detailů jako vzdušníky, jeřábky, nějaké vrátky , kotvy batiskaf, člun. Tak měsíc .Risknu to pojedu abych měl aspoň nějaké hodnocení a konečně do našeho píseckého klubu přinesl nějaké body. Před dvěma roky jsem na této soutěži v Bělči soutěžil s nedodělanou lodí F. Zubrzycki a dostal jsem 89 bodů. Vloni v Jínolicích jsem s tou samou již dodělanou lodí dostal od těch samých rozhodčích 83. No nezkusili byste to znovu?