Tohle se ukázalo jeko nemožné z důvodu nevhodné šířky drážek. Původní žebra jsou tak blízko u sebe, že by z průřezu trubiček zbyly minimální škvírky, při odfrézování každého druhého žebra zůstane mezi žebrem a trubičkou velká mezera. Jedině použít a) silnější trubičku a případně přibrousit a sploštit, b) 4mm trubičku zbrousit na jedné straně, aby se ploškou dotýkala alespoň jednoho žebra a vrazit tam klínek + zalepit, c) mít kliku a potkat radiátor se správnou roztečí žeber (nepravděpodobné, co jsem tak koukal na všechny možné chladiče).
Ale to už sme takového řešení, že je možná jen o trochu složitější to znovu vyrobit tak, jak to mám teď, číli vodu rovnou přivézt na chladiš a celé to zavřít.
Taky mě napadlo vyvrtat díry skrz žebra tak přesně, aby tam šly trubičky zarazit hodně ztuha (prostě uložení s přesahem), ale na to nemám techniku, aby to bylo s přesahem na několika žebrech za sebou. Napatlat to nějakou teplovbodivou pastou mě taky napadlo, ale přeci jen lepidlo je jistota, že to tam vydrží, takže asi ten dvousložkáč s přísadou kovu a trubky skrz žebra (asi 4x vedle sebe) zůstává jako nejméně komplikované a funkční řešení.
Dalším nápadům se ale v žádném případě nebráním.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein