Re: Kdo máte Artura - hlaste se !
Máme Artura, spustili jsme ho na vodu minulý pátek 27.6.2009.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Soutěž F4A, F4B a F2S, Ostrzeszów 15. 12. 2019 ![]() |
MoNaKo DF » Máš Artura? » Kdo máte Artura - hlaste se !
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Máme Artura, spustili jsme ho na vodu minulý pátek 27.6.2009.
Včera jsem viděl na Modelbazaru, že někdo prodává Artura. Mám pocit, že za 5kkč, ale jak je vybavený....?
Ahoj...taky mám Artura, který je před renovací, takže mne čeká dost práce. Jelikož nejsem lodní modelář, ale letecký tak to bude docela zajímavé...
Ahoj...taky mám Artura, který je před renovací, takže mne čeká dost práce. Jelikož nejsem lodní modelář, ale letecký tak to bude docela zajímavé...
Záleží na tom v jakém stavu Artur je. Dej sem nějakou fotku, posoudíme
Ahoj, včera jsem konečně dokončil svého Artura. Stavěl jsem ho bez stavebnice, jen podle plánů z internetu s využitím některých doplňků od pana Jungmana, a podle návodů a rad ze stránek mo-na-ka. Tímto děkuji za tento skvělý server. Artur je má první loď, doteď jsem byl letecký modelář. Ale lodě mě chytly, tak už vybírám co postavím dalšího.
S pozdravem Mirek
Tak se pánové,přidávám do rodiny Arturů,přes vánoce jsem dostavěl Artura rozestavěného snad 20 let,kterého jsem dodělal velice rychle,v domění,že ho dostane můj 3 letý synek pod stromek,nepodařilo se.ale určitě z něj bude mít i tak velou radost.tady je ještě bez zábradlí a lan..
Dostal jsem Artura zrovna včera na jeho svátek,je 33let starý a čeká ho náročná rekonstrukce.
Dotaz na "členství" mezi arturáky.
Stavím loď po vzoru Artura. Akorát jsem s ohledem na vlastnosti původního trupu zvolil trup z jiné lodě. Resp. Trup Gdaňsk (trošku delší, širší, ale jinak vzhledově velmi podobný), stěžeň bude bez plachtoví a zůstane pouze přední stěžeň s osvětlením a na nástavbě bude místo stěžně funkční komín. Jinak ostatní dle plánku z netu Artur. Trup lamino, paluba a nástavba sklolaminátová deska 1mm s vyřezaným drážkováním pro naznačení pláněk.
S ohledem na výše uvedené, mohu se hlásit za majitele Artura nebo jsou tyto úpravy už úplně mimo cokoli akceptovatelné.
Díky za případnou reakci, popř. vyhoštění z této sekce (tak nějak s tím počítám) a dám samozřejmě taky foto.
Olda
Dotaz na "členství" mezi arturáky.
Pravověrní se budou asi bouřit, my ostatní se rozhodneme až na základě fotografií hotového modelu. Přece jen jde o jakousi prestižní záležitost pyšnit se modelem Artura ;-).
Díky, jak dodělám, dám foto. Jinak Artur je taková moje srdcovka, ale stavba z krabice by asi zůstala nedokončena.
Můj táta v dětství postavil model Artura. Po třiceti letech ho objevil na půdě a přinesl domů. Není ale zrovna v nejlepším stavu . Budeme ho rekonstruovat a přidáme mu RC ovládání. Bohužel se nedochovaly plány. Pokud by se našel někdo, kdo by je okopíroval nebo půjčil k okopírování, byl bych moc rád. Díky
Pokud chcete fotky našeho Artura vidět, jsou na stránkách www.modelling.webnode.cz
Asi to budete laminovat že? Nevypadá to moc dobře co dokáže čas udělat i s takovou lodí jako je Artur
Laminovat se to bude muset, protože trup je opravdu hodně popraskaný, nástavby jsou zkroucené... Budeme to muset hodně opravit
nezoufat , brousit a brousit, pak laminovat - bude to pěkná loď!
Tobik1999 poslal jsem ti na mail odkaz na stažení plánů a fotek artura:-)
Mrkni sem:
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/view … 2008060012
Díky, sem jsme včera právě koukali, ale přesto mockrát díky za pomoc
Navazuji na můj předcházející dotaz ohledně Artura. Stavím na trochu jiném trupu. Nápisy a ostatní dle plánu Artur. Teď finišuju. Chybí rámečky oken, pinďuly, zábradlí k žebříku, naviják s kotvou a jiný blbiny. Manželka vyhotoví nápisy na příď a jinak hotovo. Trup jsem zvolil jiný kvůli stabilitě. Loď vzhledem ke dvěma zalaminovým 500ks krabičkám diabolek v kýlu je tak stabilní, až je to neskutečný.
http://oldanov.rajce.idnes.cz/nastenka/#029kopie.jpg
http://oldanov.rajce.idnes.cz/nastenka/#030kopie_1.jpg
I když odlišnosti jsou a zřejmě budu ukamenován, říkám všude, že mám Artura na jiném podvozku.
Kdyby byl sraz Arturáků, můžu se tam ukázat nebo to nemám radši pokoušet. :-)
práce je to krásná jen si povzdechnu ,,škoda trupu na R3 , i to je mooooc pěkná lod,,
Moje variace na Artura. Kromě pletenýho buřtu na přídi hotovo. Ještě promyslím spodek trupu u kormidla, ale jinak kompletní.
http://www.youtube.com/watch?v=vE7XHvp2nOA
Ahoj já se přidám, mám tu postavený kousek před více jak 20léty......./Users/martin/Desktop/IMG_1257.jpg
Ahoj já se přidám, mám tu postavený kousek před více jak 20léty......./Users/martin/Desktop/IMG_1257.jpg
Zmiňovaná fotka:
ještě přidám pár fotek..../Users/martin/Desktop/IMG_1269 a.jpg
/Users/martin/Desktop/IMG_1257 a.jpg
/Users/martin/Desktop/IMG_1266 a.jpg
Po delší době tu máme dalšího Artura. Tentokráte z Holandska.
Ahoj všem. Začal jsem stavět Artura a chtěl bych poradit s tvarováním zadní části trupu, kterou je potřeba vyrobit z balzy a neplaňkuje se. Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale jak tak koukám a prohlížím původní stavebnici podle které stavím a veškerou dokumentaci a popisy staveb i co sem našel na netu, pořád mi není jasný, čeho se chytit při tvarování zádě z těch balzových špalíčků. To mám ten tvar jen odhadovat okem podle kýlu a paluby? není někde k diospozici nějaký plánek na vyřezání několika částí, který by se pak k sobě přilepily a tím by byl dán tvar, který by se pak jen doobrousil? Plaňkováním sem zatím postavil jen 2 lodě (naposled Naxos), ale s tímhle tvarem zádě budu mít asi vážně problém. Můžete mi prosím někdo poradit, jak chytit ten tvar? Máte na to někdo nějakou pomůcku? Nebo mám k dispozici jen rašpli a oko z kašparovy krávy? Děkuji za každou radu. Petr
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
MoNaKo DF » Máš Artura? » Kdo máte Artura - hlaste se !