DŮLEŽITÉ:

Hledání v MoNaKo-DF pomocí Google
Zadejte hledané slovo a klikněte na tl. Hledat

#1 30-07-2010 14:24:57

hombre73
Člen
Místo: Doksy

Laminát a ABS trup,jak na to.

Dobrý den,jsem tady nový na foru.A potřeboval bych poradit.Mám trup z ABS materiálu,jenže je moc měký.Tak jsem ho lehce obrousil a odmastil.A dal jsem na to laminát.Používám vše od Havel composit.Ale po dvou dnech,co jsem to nechal vytvrdnot a začal brousit,tak se mi laminát odělil od toho trupu z ABS.Tak potřebuji poradit,čím to dát do hromady ,aby to drželo pohromadě.Děkuji za pomoc.smile

#2 30-07-2010 15:35:46

jaroj
Moderator
Místo: Okolí Berouna
Web

Re: Laminát a ABS trup,jak na to.

Vybral bych tady: http://www.uhu.cz/lepeni-plastu, typ ABS

Zachovejte paniku :-)

#3 30-07-2010 16:33:55

SH
Moderator
Místo: Třinec

smile  No, já bych využil toho, že se laminát s ABS nespojil, ABS bych vytáhnul a do skořepiny dal tak ještě 2-3 vrstvy pro zpevnění a nechal čistě laminátový trup.
Moje zkušenost říká, že jakékoliv kombinování materiálu přináší problémy.

#4 31-07-2010 09:28:03

coro
Člen
Místo: Bratislava

SH psal:

smile  No, já bych využil toho, že se laminát s ABS nespojil, ABS bych vytáhnul a do skořepiny dal tak ještě 2-3 vrstvy pro zpevnění a nechal čistě laminátový trup.
Moje zkušenost říká, že jakékoliv kombinování materiálu přináší problémy.

Robil som tak všetky drobné doplnky zo stavebníc lietadiel, a potom som to použil aj na menšiu loď - normálne do nej laminuješ a po vytvrdnutí to vyberieš ako z formy. Výsledok je podľa mňa lepší než originál nakoľko zvnútra výlisku sú hrany podľa kopyta a to je dobre. Len treba dať práve na hrany pozor aby tam nezostali pri laminovaní bubliny (ak sa nepoužije podtlak tak pomôžu bavlnené vločky).

#5 03-08-2010 21:12:52

hombre73
Člen
Místo: Doksy

Děkuji za odpovědi.Asi to opravdu nebudu dávat do hromady,ale dám  na ten laminát ještě dvě až tři vrstvy. Bude to lepší,než řešit potom nějaký problém,kdyby se ten plast začal kroutit.Ještě jednou děkuji.

ONLINE:

Nazdar
a přihlaš se :).

Nejsi ještě registrován(a)?
Zapomněl jsi heslo?

DOPORUČUJEME:

Board footer

[ Generated in 0.037 seconds, 21 queries executed ]