Téma: Schnellboot S100, 1/72
Zdravím všechny, po delší odmlce jsem se pustil do další stavby, i když toho mám doma hodně rozestavěného ale toto mě lákalo dlouho. Začal jsem zatím spíše teoreticky stavbu S-100 v 1/72. Doma totiž mám slepený plastikový model a tak nebude problém udělat laminátový trup. Loď bych chtěl do maket, tedy F2A.
Jako první dotaz bych se chtěl zeptat jak při této velikosti řešit elektronické osazení? Viděl jsem že dost lidí řešilo osazení jen jednoho prostředního motoru a prostředního kormidla. Jenže co pak s těmi bočními kormidly a hřídelemi? Myslím si že plocha kormidla bez pohybu by dost změnila a zkazila docela dobré jízdní vlastnosti. Takže jak na to? Měl jsem problém s místem i u schnella v 1/35.
Další otázka na vás, je jak udělat v 1/72 nýty? Trup je jimi úplně posetý a tak jsem si říkal, že pokud je možnost určitě to maketě na kráse jen přidá.
Děkuji za odpovědi. Tom
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)